Ademhaling

Zoals je ademt, zo leef je.

Onze ademhaling vertelt ons alles over hoe we in het leven staan en hoe we met verschillende situaties omgaan. Gedurende de dag krijgen we allerlei prikkels binnen door beelden, informatie en gedachtes. We nemen of krijgen onvoldoende rust om deze te verwerken. Ongemerkt zijn we te snel en/of verkeerd gaan ademhalen. We zijn het ‘gewoon’ gaan vinden.

Dat kan tot lichamelijke klachten leiden. Verhoogde spierspanning in de schouders en nek, hoofdpijn, veel zuchten en gapen, gejaagdheid, snel vermoeid, hartkloppingen en/of spijsverteringsstoornissen.

Deze klachten roepen angst op, als gevolg daarvan ga je nog sneller ademen en je belandt in een vicieuze cirkel. Door onze ademhaling aan te passen ontstaat er een veranderingsproces, waardoor we het leven anders gaan ervaren. Ons lichaam en onze geest heeft een bijzondere intelligentie om zichzelf weer helemaal in balans te brengen. Door ademhalingsoefeningen herstellen we een natuurlijke en ontspannen adembeweging die door het hele lichaam voelbaar is.

Je leert je ademhalingspatroon te doorbreken en de ademhaling te verruimen en te vergemakkelijken.

Ontspanning

Spanning is nuttig, ontspanning ook!!

Om in tijden van drukke werkzaamheden en stressvolle situaties te kunnen blijven functioneren kan spanning nuttig zijn. Maar als de oorzaak is verdwenen en de spanning in het lichaam blijft, ontstaan er klachten. Gevoelens van onrust, prikkelbaarheid, gejaagdheid, slapeloosheid en angst. Door ontspanningsoefeningen worden we bewust van lichamelijke en/of mentale gespannenheid.

Je krijgt inzicht en leert hoe je met spanningen en ontspanning omgaat zodat er een balans ontstaat.

Voeding

Voeding raakt ons…
in het diepst van onze kern…

Aan voorlichting geen gebrek. We worden overspoeld met adviezen en wetenschappelijke onderzoeken van voeding op onze gezondheid. Die inzichten en kennis veranderen per decennium, per jaar en soms per maand. Kan je een garantie kopen op een lang gezond leven of zelfs een ziekte genezen? Weten we het eigenlijk wel? En dan is daar nog de voedingsmiddelenindustrie. Worden we op het verkeerde been gezet? Een ding is zeker, voeding en gezondheid zijn gerelateerd aan elkaar.

Het advies geldt;
Gebruik je gezonde boerenverstand.

Gevarieerd eten, met veel groente en fruit en matigheid.
Daar vul ik graag bij aan. Kijk waar de mens vanuit de oorsprong voor gebouwd is om te kunnen (over)leven. Het Paleo principe is voor mij een richtlijn, geen religie.
Een uitdaging is het om daar de vertaalslag in te maken naar de tijd van nu, de 21ste eeuw.

Maar daarmee zijn we er niet..!
Kennis alleen geeft echter niet genoeg houvast.

Achterliggende patronen bij het eetgedrag kunnen aangrijpingspunten zijn om verder te kijken zoals gewoontes van gedrag, belemmerende overtuigingen en wilskracht, als voorwaarde voor verandering. Door jouw overlevingsmechanisme/gedrag krijgen onderdrukte behoeftes en verlangens te weinig aandacht; ze worden gedempt. Door bewust te worden hoe dat bij jou zit, is er een begin van verandering mogelijk op alle vlakken van gezondheid en vitaliteit.

Verwelkom je klachten als het ware, het heeft jou iets te zeggen.


Tarieven

kennismakingsgesprek
gratis (ca. 10 min.)


Sessie
€ 95,- per sessie. 


Vergoedingen

Consulten worden veelal deels of geheel vergoed vanuit het aanvullende pakket van je zorgverzekering. Hoeveel de client terug krijgt verschilt per verzekeraar en per pakket.


Ademhaling – ontspanningsoefeningen en voedingspatronen kunnen een onderdeel van de sessie zijn