In het Medisch Plein “De kwikstaart” als ook in mijn praktijkruimte zijn aanpassingen gedaan en huishoudelijke regels aangescherpt om zo voor u en onze eigen gezondheid zorg te blijven dragen. We houden ons uiteraard aan de voorschriften van het RIVM. Dit betekent dat we enkel 1 op 1 contacten hebben met anderhalve meter afstand. Als één van ons, of uw huisgenoten verkouden is of klachten heeft, ook bij milde klachten, zal de afspraak worden verzet. Beeldbellen is dan ook een prima alternatief. Dit kan natuurlijk ook als dat voor jou nu gewoon nog prettiger aanvoelt. Het beeldbellen is zeer succesvol gebleken en ook deze manier van consult geven zal ik vanaf nu blijven doen en ook deze manier van consult geven behoord dus tot de mogelijkheden.

 

Wellicht is het benoemen van de volgende maatregelen van overvloed maar zo weet u wat u kunt verwachten als u op de praktijk komt. Omdat het Coronavirus nog steeds actief is zijn er ook vanuit de beroepsorganisatie bepaalde spelregels opgesteld. Het draait niet alleen om afstand maar ook om hygiëne en veiligheid. U wordt geacht deze te lezen en te respecteren. Het is een uitzonderlijke situatie maar samen lukt het ons wel om zo veilig mogelijk te werken en toch ook verbonden te blijven.

 

 • Vooraf aan u afspraak krijgt u van mij de vraag of u of uw huisgenoten verkoudheidsklachten of koorts heeft. Ook zal ik zelf elke dag deze vraag aan mijzelf stellen en nagaan of ik u op de praktijk kan ontvangen. 
 • Blijf thuis indien u of een van uw gezinsleden symptomen hebben van verkoudheid, koorts of griepachtige verschijnselen. U wordt geacht uw afspraak te annuleren of contact met me op te nemen om dit te bespreken. Tot nader order worden deze annuleringen u, ongeacht of deze tijdig zijn, niet in rekening gebracht. 
 • Niezen of hoesten doet u in een papieren zakdoekje, dat u meteen wegwerpt in een prullenbak. Als dat niet mogelijk is, dan niezen of hoesten in je ellenboog. Na niezen of hoesten handen wassen met zeep of desinfectiegel.
 • Kom niet te vroeg, maar ook niet te laat naar de praktijk en kom alleen. Wacht buiten of in de auto. U krijgt van mij bericht op uw telefoon zodat u dan direct kunt doorlopen naar de praktijkruimte. Zo komen we tot een weinig mensen in de wachtkamer.
 • In het Medische Plein “De Kwikstaart” zijn verschillende disciplines aanwezig. Er is vanaf 1 Oktober j.l. gesteld dat het dragen van een mondkapje in het Medisch Plein “De Kwikstaart” verplicht is in de algemene ruimtes en bij de verschillende praktijken. Ik wil u vragen om bij het arriveren en het verlaten van mijn praktijk een mondkapje te dragen. Volgens de richtlijnen van het RIVM (op dit moment van schrijven) is het voor de zorgprofessional buiten het ziekenhuis, wanneer MEER dan 1,5 meter afstand gehouden kan worden niet verplicht een mondkapje te dragen. Wanneer u in mijn praktijk bent en plaats heeft genomen in uw stoel kunt u uw mondkapje af doen. De opstelling in mijn praktijk is zo opgesteld dat we meer dan 1,5 meter afstand van elkaar houden. U kunt ten alle tijden ook uw mondkapje ophouden.
 • Bij binnenkomst van het Medisch Plein “De Kwikstaart” desinfecteert u uw handen bij de daarvoor ingerichte dispensers bij de ingang. Ook in mijn praktijk is een desinfecterende dispenser beschikbaar. 
 • Er zal na elke cliënt de tijd genomen worden om contactpunten zoals kapstok, deurklinken en armleuningen van de stoelen schoon te maken.
 • De deur van mijn praktijk (Unit 5) staat open bij uw aankomst zodat u direct kunt plaatsnemen in uw stoel en zal ik de deur sluiten bij aanvang van de sessie en ook weer openen na afloop van de sessie.
 • We geven elkaar geen hand en bewaren de 1.5 meter afstand, maar een glimlach mag altijd. 
 • Het gesprek tussen ons vindt plaats op 1,5 meter afstand.
 • Er wordt geen koffie of thee geschonken. Wel staan er flesjes water tot uw beschikking.
 • Tissues of zakdoekjes doet u in de afgesloten prullenbak die in de praktijkruimte staat.
 • Wanneer we gebruik maken van de heerlijke ligstoel wordt deze voorzien van een wegwerphoes die nadien weggooit wordt in de afgesloten prullenbak die in de praktijkruimte staat.
 • Betaling vindt plaats via een betalingsverzoek die u per mail ontvangt samen met uw factuur.
 • We vragen u zo min mogelijk gebruik te maken van het toilet. 


Disclaimer 

Ondanks alle genomen voorzorgsmaatregelen blijft de kans, hoe gering ook, bestaan dat u besmet raakt in de praktijk of op weg hier naartoe. Met het maken van de afspraak gaat u akkoord met dit risico.