Voor wie?

In het leven kom je soms voor problemen of klachten te staan die je (nu nog) moeilijk zelf kunt oplossen. Wat je ook probeert, elke keer doemen ze weer op. Je zicht wordt belemmerd. Door de begeleiding vind je een manier om beter om te gaan met je klachten. Jij staat centraal. En ergens in jouw binnenwereld heb je alle hulpbronnen die je nodig hebt om verder te komen. Hoe pijnlijk soms ook, verkennen we je mogelijkheden om oplossingen te vinden in je eigen binnenwereld en omgeving.

De hulpvraag kan in de privésfeer liggen maar ook op het werk kan je tegen bepaalde zaken aanlopen waar je anders mee om zou willen gaan. Of denk aan hoe om te gaan met spanningen, onzekerheid, moeite hebben met grenzen te stellen en nee te zeggen. Is de accu leeg, het plezier verdwenen… Moet je erkennen dat je op een burn-out afstevent. Wil je graag afvallen en/of eens naar je voedingspatroon kijken omdat het je maar niet lukt om je weg daar in te vinden. Soms is de klacht duidelijk en weet je wat je wilt. En soms zijn de klachten vaag en weet je nog niet wat het is. Je kan er nog geen naam aan geven. Wat je wel weet is wanneer je het aanpakt en hebt opgelost je beslist beter gaat voelen. Redenen om contact op te nemen kunnen heel divers zijn. 

  • Spannings en stressklachten : controle verlies, piekeren, slaapproblemen, onrustig
  • Angstklachten : onzekerheid, paniekaanvallen, fobieën, faalangst, sociale angst, vermijdingen
  • Negatief zelfbeeld : minderwaardigheid, moeite met grenzen stellen, levensfase problematiek
  • Psychische klachten : emotionele klachten die het dagelijks leven belemmeren, overspannen, burn-out problematiek
  • Psychosomatische klachten : lichamelijke klachten zonder medische oorzaak, eczeem, hartkloppingen, hoofdpijn, migraine, pijnen
  • Persoonlijke ontwikkeling : kwaliteiten en talenten ontvouwen, zelfvertrouwen versterken,  zelfinzicht vergroten, sociale vaardigheden verbreden
  • life events : zoals verlies van werk of grote veranderingen in het leven.
Voor wie is deze therapie niet geschikt?
  • voor mensen met een (therapie belemmerende) verslaving
  • voor mensen met schizofrenie, een psychose of verlies van realiteitsbesef
  • voor mensen met ernstige psychiatrische stoornissen

 

Update Corona

In mijn praktijkvoering werk ik volgens de actuele richtlijnen van het RIVM. De aangepaste richtlijnen en aangescherpte huishoudelijke regels vind u hier.

Nieuwsgierig geworden?

Bel of mail me gerust voor een vrijblijvende kennismaking.

De wachttijden variëren tussen de 4 á 6 weken.