Integratieve benadering

Ik leg jou niet de woorden in je mond maar laat je je eigen antwoorden vinden.

We maken eerst kennis en stellen het probleem helder. We stellen een einddoel vast waar je naar toe wilt werken. Samen brengen we de kwestie of het probleem in kaart om orde en structuur aan te brengen. Daardoor krijg je weer grip. Soms zit het probleem dieper en is naast coaching, juist counseling of therapie de benadering waar die stappen gemaakt kunnen worden.

Unieke benadering

De integratieve benadering is een moderne stroming in de psychotherapie. De grondslag van de integratieve psychotherapie is dat ieder mens alles in zich heeft voor persoonlijke ontwikkeling en geluk en dat iedereen het vermogen bezit zichzelf te helen. Integratieve benadering combineert verschillende behandelmodellen uit verschillende psychologische stromingen. Denk aan cognitief en gedrag, psychodynamische, systematisch en humanistisch of psychoanalytische stromingen. Er ontstaat een overstijgende methode. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat elke onderzochte therapievorm min of meer even goed werkt. Een behandelmethode die voor iedereen werkt, bestaat helaas niet en dat is ook logisch. Elk mens is namelijk anders en heeft daarmee een andere benadering nodig. Elke client zijn eigen therapie. Tijdens mijn therapeutische sessies werk ik met je op verschillende niveau’s: emotioneel, cognitief, gedragsmatig, fysiologisch, energetisch en sociaal. Van daaruit groeit een bewustwording over hoe jij de gewenste verbeteringen kan bereiken.

Hierdoor komen rust, vertrouwen, vrijheid en liefdevolle nabijheid weer in zicht.

Integratieve begeleiding is een vorm van kortdurende therapie. Het is niet ongewoon om met enkele sessies weer verder te kunnen. Soms ligt het probleem dieper en ben je meer gebaat om de schep dieper te steken. De aard van de klacht bepaald uiteindelijk de duur van de therapie. Regelmatig zullen we evalueren en indien nodig het behandelplan bijstellen. Ik ga ervan uit dat bij ieder mens de oplossingen van binnen aanwezig is. Gaandeweg ga je die ontdekken en krijgt je een ander kijk, een nieuwe kijk..

 

Update Corona

In mijn praktijkvoering werk ik volgens de actuele richtlijnen van het RIVM. De aangepaste richtlijnen en aangescherpte huishoudelijke regels vind u hier.

Nieuwsgierig geworden?

Bel of mail me gerust voor een vrijblijvende kennismaking of een intakegesprek.

De wachttijden variëren tussen de 4 á 6 weken. 

Tarieven

kennismakingsgesprek
gratis (ca. 10 min.)

Sessie
€ 95,- per sessie à 60 min.

Vergoedingen

De consulten worden veelal deels of geheel vergoed vanuit het aanvullende pakket van je zorgverzekering. Hoeveel de client terug krijgt verschilt per verzekeraar en per pakket.