Hypnotherapie

Wat is hypnotherapie

Een van de oudste vormen van psychotherapie is hypnotherapie. Bij hypnotherapie wordt gebruik gemaakt van hypnose die sterk ontspannend werkt. Hypnose wordt ook wel trance genoemd. En trance is een normaal alledaags verschijnsel. Je kent vast die momenten wel wanneer je je verdiept in je boek of op je werk, of je gaat helemaal op in een film, aan het dagdromen bent of wanneer je ontdekt dat je tijdens de autorit al een heel stuk verder bent dan je dacht. Deze bewustzijnstoestand is een vorm van trance. In de hypnotherapie wordt gebruik gemaakt van deze natuurlijke trance om je te helpen gemakkelijk contact te maken met de diepere lagen van je onbewuste en tot een verandering van gevoel, gedachte en gedrag te komen. Tevens zorgt je onbewuste ook uitstekend voor jou veiligheid. Je blijft dus gewoon controle houden over je eigen doen en laten. Een groot voordeel van werken met hypnose is dat we niet alleen praten over je klacht maar dat we doelgericht zaken kunnen helen op het niveau waar je klacht ontstaat: in je onbewuste. Een unieke vorm van verwerken. En het mooie is dat je niets bewust hoeft te weten, te herinneren of te herbeleven om zo toch te kunnen verwerken.

Hoe werkt hypnotherapie

Hypnotherapie is een kortdurende intensieve therapie en wordt er zowel gebruik gemaakt van gesprekstechnieken als van beelden, metaforen en verhalen om gemakkelijker in contact te komen met het onbewuste. Deze methode is zowel een op zichzelf staand behandelmethode als een waardevolle ondersteuning voor de reguliere en complementaire geneeskunde.

Wanneer hypnotherapie

Deze psychotherapeutische behandelmethode is geschikt bij klachten van psychische en psychosomatische aard. Van nagelbijten tot zingevingsvraagstukken tot om het zelfvertrouwen en de zelfwaardering te versterken. Hypnotherapie kan worden ingezet voor stressreductie, onverwerkte emoties, angsten, reductie van pijn, behoefte aan ontspanning, inzicht krijgen in jezelf, verwerking van trauma’s of wanneer je om welke reden niet lekker in je vel zit. Het gebruik van hypnosetrance vormt de spil van deze therapie.

 

Tarieven

kennismakingsgesprek
gratis (ca. 10 min.)


Sessie
€ 95,- per sessie.


Vergoedingen

Deze consulten worden veelal deels of geheel vergoed vanuit het aanvullende pakket van je zorgverzekering. Hoeveel de client terugkrijgt verschilt per verzekeraar en per pakket.


Hypnotherapie is geschikt voor iedereen die beschikt over een “normale” intelligentie, niet lijdt aan een zwaar psychiatrisch probleem en gemotiveerd is om actief aan zijn probleem te werken.